Όλη η αλήθεια για το νεκρό βρέφος που πετάχθηκε στα σκουπίδια του ΓΝΛ

Μετά την σύλληψη του 41ρονου κλητήρα αλλά και την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος για την διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης εντοπισμού νεκρού νεογνού σε κάλαθο σκουπιδιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Ο 41χρονος ανακρινόμενος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση επιμένοντας στους ισχυρισμούς του.  Ανέφερε ότι στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, οπότε εισήλθε για πρώτη φορά στο δωμάτιο με το ψυγείο για να τοποθετήσει σορό, η θέση που θα έπρεπε να βρισκόταν τοποθετημένο το βρέφος ήταν άδεια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε η νεκροψία του βρέφους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν όπως το νεκρό βρέφος ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την μέρα που κλήθηκαν  οι γονείς για να παραλάβουν το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, όλοι όσοι βρίσκονταν στο νεκροτομείο άρχισαν να ψάχνουν το νεκρό νεογνό αφού δεν βρισκόταν στη συγκεκριμένη θήκη του ψυγείου όπου έχει τοποθετηθεί  και εντοπίστηκε σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου και όχι σε οποιοδήποτε άλλο κάδο απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βρέφος βρισκόταν στα ψυγεία του νεκροτομείου, όπου είχε τοποθετηθεί μετά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το νεκρό νεογνό ήταν τυλιγμένο με ρούχα που μπορεί ενδεχομένως να μπέρδεψε αυτόν που το πέταξε στον κάλαθο απορριμμάτων.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν βοήθησε αφού στον συγκεκριμένο χώρο που υπάρχουν 28 θήκες-ψυγεία και δεν υπάρχει κάλυψη από κλειστό κύκλωμα.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, από το 2006 έχουν σταλεί επιστολές στο Υπουργείο Υγείας για να τοποθετηθούν κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία του νεκροτομείου, κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Μάλιστα το Τμήμα Ασφάλειας Δημόσιων Κτιρίων της Αστυνομίας κατά καιρούς έχει ελέγξει το κτίριο και σε έκθεσή του τονίζει την αναγκαιότητα τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε συγκεκριμένα σημεία του νεκροτομείου.