Όλη η αλήθεια για τη παράνομη επέμβαση σε παραλία της Ορόκλινης – Τι αποκαλύπτει ο Κοινοτάρχης

Όπως αποκαλύψαμε με το χθεσινό ρεπορτάζ  μας πριν από μερικές μέρες παρατηρήθηκε παράνομη επέμβαση σε δύο παραλίες στη Λάρνακα.

Η επέμβαση αφορούσε στην αφαίρεση άμμου από μια παραλία , για επικάλυψη χαλικιών σε αλλη παραλία.

Μετά από καταγγελία οι Οικολόγοι Λάρνακας, έδρασαν αστραπιαία και σταμάτησαν στην περιοχή Ορόκλινης όλες τις «παράνομες» εργασίες εκσκαφέων και εργατών.

Το apokalipsi.con θέλοντας και πάλι να δώσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων αλλά και όλη την αλήθεια επικοινώνησε με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου αλλά και τον Κοινοτάρχη Ορόκλινης Χρυσόστομο Παρπούνα.

Ο Έπαρχος Λάρνακας  ανέφερε ότι όντως παράτυπα το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης ξεκίνησε εργασίες στην περιοχή χωρίς να υποβάλει συγκεκριμένη αίτηση. Η καταγγελία ανέφερε ο κ. Χατζηστεφάνου  ελέγχθηκε αμέσως και όλες οι εργασίες σταμάτησαν εν τη γενέσει τους.

oroklini3   oroklini2

Ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην ιστοσελίδα μας εξήγησε ότι «μας ζήτησαν να καθαρίσουμε την παραλία στην περιοχή, καθαρίσαμε την άμμο από τα χόρτα και μεταφέραμε  άμμο δίπλα για να διευκολύνουμε τον κόσμο καλύπτοντας τα χαλίκια. Από τη στιγμή λοιπόν που καθαρίσαμε την άμμο είπαμε να την μετακινήσουμε λίγο πιο δίπλα, δεν κλέψαμε άμμο. Για να είμαι ειλικρινής δεν ζητήσαμε άδεια από το Έπαρχο αλλά επαναλλαμβάνω δεν πήγαμε να κλέψουμε άμμο και να την μεταφέρουμε αλλού.»

Η απολογία του Κοινοτάρχη Ορόκλινης

Εν κατακλείδι  ο κ. Παρπούνας όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά «ήδη με επιστολή μας απολογηθήκαμε στον Έπαρχο αν προκαλέσαμε οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ο σκοπός μας δεν ήταν να πάρουμε την άμμο για να την εκμεταλλευτούμε για συγκεκριμένο σκοπό. Θα μπορούσαμε να στείλουμε κάλλιστα μια επιστολή ενημερώνοντας τον Έπαρχο και εκεί ήταν το λάθος. Έχει απόλυτο δίκιο ο Έπαρχος Λάρνακας και ενήργησε νομότυπα και όπως έπρεπε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ξέρουμε ότι στη βάση της νομοθεσίας για να μετακινηθεί άμμος χρειάζεται άδεια από την αρμόδια Αρχή.»