Όλα τριγύρω αλλάζουνε και στη ΚΟΠ τα ίδια μένουν

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος, οι ομάδες μπαίνουν στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους για να μπορέσουν  να ανταπεξέλθουν στη προδιαγραφόμενη δύσκολη χρονιά.  Σχεδόν σε κάθε ποδοσφαιρική χρονιά πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι μας απασχολούν και πολλά εξωαγωνιστικά που αφορούν διαιτησίες  και τους χειρισμούς της ομοσπονδίας σε κάποια θέματα, με τις ομάδες να πνέουν τα μένεα εναντίον της ΚΟΠ και του προέδρου της.

Το κλίμα στράβωσε ακόμη περισσότερο μετά τις βόμβες Παναγή, και εκεί που είπαμε ότι κάτι θα αλλάξει , κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί να διατάξει έρευνα μετά και από όσα ακούστηκαν, δυστυχώς και πάλι  δεν έγινε απολύτως τίποτα,  το θέμα ταρακούνησε για λίγο καιρό και μπήκε πάλι στο συρτάρι.

Η ευκαιρία πάντως για αλλαγή δόθηκε στα σωματεία που συνεχώς τα είχαν με την ΚΟΠ και την ηγεσία της, είχαν την ευκαιρία  να αλλάξουν  την κατάσταση που δεν ήταν και η καλύτερη αλλά  τίποτα καμία αλλαγή .
Χθες η Γενική συνέλευση της ομοσπονδίας  ανέδειξε  και πάλι τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη σε πρόεδρο της ομοσπονδίας, μιας και δεν υπήρχε άλλος συνυποψήφιος.
Φυσικά  προσπάθεια για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΟΠ  έκανε και ο κ. Χαράλαμπος Μανώλη, αλλά  δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την στήριξη των τεσσάρων σωματείων που απαιτούνται για να μπορέσει να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ομοσπονδίας, πέραν από την Ανόρθωση καμία άλλη ομάδα πρώτης κατηγορίας δεν υποστήριξε τον κ. Μανώλη.

Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί τα υπόλοιπα σωματεία που όλη τη χρονιά φώναζαν για τους χειρισμούς της ομοσπονδίας δεν υποστήριξαν  το κ. Μανώλη για να γίνει έστω μια προσπάθεια να αλλάξουν τα κακώς κείμενα για τα οποία πνέουν τα μένεα κάθε χρόνο πολλές από τις ομάδες μας;

Τελικά τι συμφέροντα εξυπηρετεί  η παρουσία του κ. Κουτσοκούμνη και ορισμένα από  τα σωματεία μας ενώ έχουν πρόβλημα όπως φωνάζουν με την ΚΟΠ τον κρατούν εκεί για άλλη μια θητεία;
Είναι ορισμένα ερωτήματα που ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις  αφού έχουν γίνει πολλά λάθη όλα αυτά τα χρόνια στην θητεία Κουτσοκούμνη. Τελικά κανείς άλλος δεν μπορεί να αναλάβει τα ηνία της ομοσπονδίας ή μήπως αν αλλάξει η ηγεσία της ΚΟΠ κάποιοι θα χάσουν ορισμένα σημαντικά ωφελήματα  και ενδεχομένως κάποιες εξυπηρετήσεις;

Πάντως  ορισμένα σωματεία δεν μπορούν από εδώ και πέρα να φωνάζουν για την ΚΟΠ, ότι και να γίνει πλέον δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο κ. Κουτσοκούμνης αλλά και τα σωματεία, που ουσιαστικά είναι συνένοχοι σε όλα τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο που καταγγέλλουν.

Στέλιος Χαραλάμπους