Όλα καλά και άγια στην FIFA, τίμιος και καθαρός δηλώνει ο Μπλάτερ

Κάθε προσωπική εμπλοκή ή ευθύνη για τις κατηγορίες και αποκαλύψεις διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απέρριψε με συνέντευξή του στο BBC ο απερχόμενος Πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

«Έχω τη συνείδησή μου και ξέρω ότι είμαι τίμιος άνθρωπος. Είμαι καθαρός. Δεν είμαι ανήσυχος», είπε ο 79χρονος Μπλάτερ.

Ο Ελβετός που βρίσκεται στο τιμόνι της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 1998 παραιτήθηκε το Μάιο εν μέσω δικαστικών ερευνών για κατηγορίες συστημικής δωροδοκίας στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA.

Ο κ. Μπλάτερ παραιτήθηκε αμέσως μετά την επανεκλογή του και η αντικατάστασή του αναμένεται το προσεχή Φεβρουάριο. «Το έκανα διότι ήθελα να προστατεύσω τη FIFA. Μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου. Είμαι αρκετά δυνατός. Ξέρω τι έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει», σχολίασε.

Επί του παρόντος σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ποινικές ερευνητικές διαδικασίες για περιπτώσεις διαφθοράς στη FIFA. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων κορυφαία στελέχη της FIFA, για μίζες και δωροδοκίες άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων επί μία περίοδο 24 ετών.

Παράλληλα, οι ελβετικές Αρχές ερευνούν υπόνοιες δωροδοκίας για την απονομή της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022 στη Ρωσία και στο Κατάρ αντίστοιχα.

Ο Ζεπ Μπλάτερ επέμεινε στη συνέντευξή του προς το βρετανικό δίκτυο ότι η FIFA «δεν είναι διεφθαρμένη». Όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, υπάρχει διαφθορά με κάποια άτομα».

Που δυστυχώς όμως κύριε Μπλάτερ αυτά τα άτομα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και το μολύνουν.