Ωραία που τα λέτε κύριε Πρόεδρε…

Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο περί υπόδειξης, αλλά καθήκοντος, το αίτημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για διορισμό ποινικών ανακριτών για διερεύνηση των καταγγελιών που διατύπωσε εναντίον του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτόκριτου.

Με αυτή την δήλωση,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκατέστησε την τάξη και καθόρισε με τον πλέον ξεκάθαρο τροπο, τους ρόλους εξουσίας στην Κύπρο του 2015.

Χαρακτήρισε εαυτόν “τοποτηρητή” του Συντάγματος και διευκρίνισε οτι οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην κρίση που ξέσπασε στη Νομική Υπηρεσία, στόχο είχαν την διάλυση σκιών, που αιωρούνταν για αξιωματούχους και θεσμικά όργανα.

Ωστοσο, ο Νίκος Αναστασιαδης ως έγκριτος και έμπειρος νομικός, οφείλει να υποδείξει στους πολίτες το σχετικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Γενικός Εισαγγελέας νομιμοποιούνται να ανταλλάσσουν και να κοινοποιούν επιστολές, το περιεχόμενο των οποίων δεν περιποιεί τιμή για τον Κυπριακό λαό και δεν απαντά στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πάντως, οι επικοινωνιολόγοι και οι δημοσιοσχετίστες του Προεδρικού θα πρέπει να επεξεργαστούν, ένα νέο προεκλογικό σλόγκαν όπως: “Ανάκαμψη της Κυπριακής Δημοκρατίας” ή “Επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης.”.

Ο Εξοχότατος θα πρέπει να γνωρίζει οτι σύμφωνα με εκκλησιαστικούς όρους, Τοποτηρητής είναι ο κληρικός που ασκεί τα καθήκοντα Επισκόπου σε έδρα που χηρεύει.