Ψήφισμα για τους αγνοούμενους προωθεί η Κύπρος στη συνέλευση του ΟΑΣΕ

Ψήφισμα για τους αγνοούμενους προωθεί η κυπριακή αντιπροσωπεία στην 24η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), οι εργασίες της οποίας διεξάγονται μεταξύ 5 και 9 Ιουλίου, στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το ψήφισμα με τίτλο: «Αγνοούμενοι σε σχέση με ένοπλες συγκρούσεις», θα παρουσιαστεί στη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, από τον βουλευτή Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Προστίθεται ότι το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη πολλών αντιπροσωπειών και περιλήφθηκε στον τελικό κατάλογο των ψηφισμάτων, που θα συζητηθούν και, εν τέλει, θα υιοθετηθούν από τη Συνέλευση.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτίζουν επίσης οι βουλευτές Σοφοκλής Φυττής και Ανδρέας Καυκαλιάς, ενώ το γενικό θέμα της φετινής Συνόδου είναι: «Υπενθυμίζοντας το πνεύμα του Ελσίνκι».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, οι βουλευτές θα λάβουν μέρος σε κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης – Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων και Επιτροπή για τη Δημοκρατία.

Ο κ. Φυττής θα λάβει, επίσης, μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν το Προεδρείο της Συνέλευσης και οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Χατζηγιάννης θα λάβει μέρος σε συνεδρίες της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κ.Σ.ΟΑΣΕ, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Τη Σύνοδο θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Timo Soini.

Πηγή:ΚΥΠΕ