Ψάχνουν λύση για δάνειο-γέφυρα στο Euroworking group – κρίσιμη συνεδρία

Το ζήτημα της χρηματοδοτικής γέφυρας προς την Ελλάδα θα εξετάσει σήμερα το EuroWorking Group με σκοπό να ξεπεραστούν νομικές, τεχνικές, οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες στις οποίες αναφέρθηκε χθες ο Γ. Ντάισελμπολουμ μετά το Eurogroup το οποίο και αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας τεχνοκρατών για το εν λόγω θέμα.

Όπως είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup ειδική ομάδα εργασίας τεχνικών εμπειρογνωμόνων ξεκίνησαν από χθες το βράδυ να εξετάζουν πιθανούς τρόπους υπέρβασης των εμποδίων ενώ προανήγγειλε και νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να προκριθούν οι κατάλληλες λύσεις.

«Δεν έχουμε βρει ακόμη το χρυσό κλειδί για την επίλυση αυτού του ζητήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν δύο συνεδριάσεις του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, μια το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης, μετά την ψήφιση της συμφωνίας και των πρώτων μέτρων από την ελληνική Βουλή, προκειμένου να σταλεί σήμα στα άλλα κοινοβούλια των κρατών – μελών που θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους και μια ακόμη τηλεδιάσκεψη για να εξουσιοδιοτηθούν οι θεσμοί να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά.