Χωρίς κρέας κινδυνεύει να μείνει η αγορά τον Δεκαπενταύγουστο καθώς τα σφαγεία και οι έμποροι κρέατος κήρυξαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των κτηνιάτρων να μην εργαστούν υπερωριακώς.
Εκπρόσωποι των σφαγείων και οι έμποροι κρεάτων είχαν συνάντηση με την διεύθυνση των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην οποία υπέβαλαν τα αιτήματά τους. Ωστόσο η συνάντηση δεν είχε αίσιο τέλος καθώς όπως δήλωσαν οι ίδιοι, δεν έλαβαν ικανοποιητικές δεσμεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες ζήτησαν από τους κτηνιάτρους να εργαστούν υπερωριακά, με την υπόσχεση να καταβληθεί προσπάθεια να τους παραχωρηθεί το αντίτιμο της εργασίας τους.
Το θέμα, σημείωσε η ίδια πηγή, προσκρούει στην απόφαση της κλαδικής επιτροπής η οποία σε δυο συνελεύσεις της αποφάσισε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση.
Εκπρόσωπος της κλαδικής επιτροπής των κτηνιάτρων, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι το θέμα είναι χρόνιο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κενά στον τρόπο λειτουργίας των σφαγείων ενώ δεν υπάρχει, είπε, ορθολογιστική διαχείριση του τρόπου λειτουργίας τους καθώς και μεταφοράς των ζώων που προορίζονται για σφαγή. Αναφέρθηκε επίσης σε έλλειψη προσωπικού στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες επισημαίνοντας ότι οι κτηνίατροι δεν αρνούνται να ανταποκριθούν σε έκτακτες περιπτώσεις.
Πηγή:ΡΙΚ