Χωρίς νερό στην Πάφο – Επηρεάστηκαν πολλοί από βλάβη στο Δασούδι

Δύο ζώνες από τις επτά στην Πάφο έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Δασούδι με αποτέλεσμα το ¼ των νοικοκυριών να μην έχουν νερό, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Μηχανικό του Δήμου Πάφου Χαράλαμπο Καραολίδη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καραολίδης ανέφερε πως το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι “δεν μπορούμε να παίρνουμε το νερό που παίρναμε κυρίως από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στην περιοχή Δασούδι”.

Η πόλη της Πάφου είπε έχει νερό, πλην της περιοχής που υδροδοτείται από την περιοχή του Δασουδιού.

“Δυστυχώς δεν μπορούμε να κόψουμε από κάπου νερό και να δώσουμε στη συγκεκριμένη περιοχή αφού το πρόβλημα είναι θέμα παροχής και όχι διαχείρισης”, σημείωσε.

Επεσήμανε επίσης, πως στο πλαίσιο σημερινής σύσκεψης που έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου στις 11:30 το πρωί λήφθηκε απόφαση όπως με τουρμπίνες από την περιοχή του Βασιλικού να ενισχυθεί η περιοχή Δασούδι που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ήδη, είπε ο κ. Καραολίδης, στην περιοχή έχουν μεταβεί ηλεκτρολόγοι για να μπορέσουν να κάνουν τη μεταφορά αυτή.

Διαχείριση, σημείωσε, «θα γίνει τώρα με τα βελτιωτικά έργα από το Βασιλικό στο Δασούδι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραολίδης ανέφερε πως οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί είναι οι περιοχές που λαμβάνουν νερό από την περιοχή Δασούδι.

Στη σύσκεψη η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί του Δήμου Πάφου και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Ο Εκτελεστικός μηχανικός του Δήμου Πάφου εκτίμησε πως μέχρι το απόγευμα θα επιλυθεί το πρόβλημα από τεχνικής πλευράς, δηλαδή όπως επεξήγησε «να μπουν οι τουρμπίνες σε λειτουργία» ώστε μέχρι το βράδυ να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παροχής νερού.

Αν και χθες, συνέχισε ο κ. Καραολίδης, αναμένετο να ενισχυθούμε από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στις 15:00, τελικά η ενίσχυση έγινε στις 22:00 το βράδυ και μέχρι το πρωί είχαμε κάποια ποσότητα νερού με αποτέλεσμα τα περισσότερα νοικοκυριά να εξυπηρετηθούν και να έχουν νερό. Το πρωί ωστόσο πάλι παρατηρήθηκε – όπως είπε- πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ