Χωρίς νέα πρόταση ο Τσακαλώτος στο Εurogroup – Θα τις υποβάλει αύριο

Χωρίς συγκεκριμένες νέες προτάσεις προσήλθε στο Eurogroup η ελληνική πλευρά, όπως μεταφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Αθήνα θα καταθέσει τις προτάσεις της αύριο Τετάρτη, οπότε και θα υποβάλει νέο αίτημα για πρόγραμμα στήριξης. Αυτό ενδεχομένως θα γίνει μέσω επιστολής στους Θεσμούς.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο Πίτερ Σπίγκελ των FT με tweet στο οποί αναφέρει Δύο επίσημες πηγές της ευρωζώνης μου ανέφεραν πως η Ελλάδα δεν έφτασε με νέα πρόταση στο Eurogroup και μια τρίτη πηγή μου αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί αύριο».

Και σε νεώτερο tweet σημειώνει

Οι υπουργοί οικονομικών δεν θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τη νέα ελληνική πρόταση την Τετάρτη. Αντ’ αυτού, οι προτάσεις θα υποβληθούν στους τρεις θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) για εκτίμηση πριν συγκληθεί νέο eurogroup.

 « Η απουσία νέου πλάνου έχει σοκάρει τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, εξοργίζοντας αρκετούς στο δωμάτιο» υποστηρίζουν αξιωματούχοι που επικαλούνται οι FT.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:30 με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο  να κάνει την παρθενική του εμφάνιση ως υπουργός Οικονομικών. Η σύνοδος των ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

Οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στο Eurogroup έστειλαν μηνυμα στην Αθήνα ότι όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις της.

Ο  Β. Σόιμπλε δήλωσε πως σέβεται το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αλλά “αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόγραμμα, επομένως δεν έχουμε δυνατότητες να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωζώνης”. Σημείωσε ακόμη ότι γενικά η Ε.Ε. μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά πρώτα “περιμένουμε να ακούσουμε την ελληνική κυβέρνηση”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως «δεδομένης της κατάστασης πρέπει να ακούσουμε τι πιστεύει η Αθήνα και πώς βλέπει τη διέξοδο. Θα δω πριν το Eurogroup τον νέο υπουργό Οικονομικών και θα δούμε μετά που βρισκόμαστε».

 Πηγή:thetoc.gr