«Χωρίς εσάς, θα είχαμε πεθάνει»:Σαν ήρωες αντιμετωπίζονται στη Γαλλία οι Αμερικανοί στρατιώτες, που αποσόβησαν προδιαγραφόμενο μακελειό

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, ελληνοαμερικανός, ο Σπένσερ Στόουν και ο Άντονι Σάντλερ, οι τρεις αμερικανοί στρατιώτες σε διακοπές που εξουδετέρωσαν τον ένοπλο που ήθελε να σπείρει το θάνατο στο τρένο της Thalys, έχουν γίνει οι νέοι ήρωες της Γαλλίας: Τα γαλλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν εκτενώς το παρελθόν τους ενώ αναμένονται στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο για να τους υποδεχθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Παρά την ανακούφιση όμως για το μακελειό που αποτράπηκε, οι ανησυχίες στη Γαλλία επανέρχονται και εξετάζονται τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τρένα που εκτελούν δρομολόγια εξωτερικού.

Μαζί με τους τρεις Αμερικανούς, η παρέμβαση άλλων δύο ατόμων στο τρένο που είχε ξεκινήσει από το Άμστερνταμ και ταξίδευε προς το Παρίσι την Παρασκευή συνέβαλε στο να αποτραπούν τα χειρότερα. Ένας 62χρονος βρετανός και ένας 28χρονος Γάλλος βοήθησαν στην εξουδετέρωση του ενόπλου, όμως οι τρεις νεαροί Αμερικανοί είναι εκείνοι στους οποίους αποδίδεται η ευτυχής κατάληξη.

Επιβάτες εκφράζουν στα γαλλικά ΜΜΕ την ευγνωμοσύνη τους για τους τρεις στρατιώτες: «Χωρίς εσάς θα είχαμε πεθάνει» λένε, όπως αναφέρει η Monde. Ειδικά για τον έναν από τους τρεις, τον 23χρονο Στόουν που όρμησε στον ένοπλο, ακόμη και οι υπόλοποι αναγνωρίζουν πως οι δικές του κινήσεις ήταν καθοριστικές.

«Αν δεν ήταν αυτός θα είχαμε σκοτωθεί» εξήγησε ο 62χρονος Βρετανός που βοήθησε στην ακινητοποίηση του ενόπλου.