Χωρίς διατυπώσεις η διέλευση στα οδοφράγματα – “Φοιτητές”- πολίτες τρίτων χωρών ήθελαν να περάσουν χωρίς βίζα (video)

Οι διελεύσεις από σήμερα σε όλα τα οδοφράγματα μεταξύ κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών γίνεται χωρίς την έκδοση της “βίζας” που ίσχυε μέχρι χθες στα σημεία ελέγχου. Όσοι περνούν από τη μια πλευρά στην άλλη, δείχνουν την ταυτότητά τους στον επι καθήκοντι υπάλληλο και γίνεται απλά μια καταγραφή.

Το apokalipsi.com πήγε στα τρία οδοφράγματα της πρωτεύουσας, στη Λήδρας, Λήδρα Πάλας και στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου διπαιστώθηκε όντως ότι η διέλευση πολιτών γινόταν μόνο με την επίδειξη ταυτότητας και απλή καταγραφή των στοιχείων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

odofragma2odofragma4

Στο οδόφραγμα του Αγ. Δομετίου εκτός από την ταυτότητα ζητούσαν και την ασφάλεια αυτοκινήτου. Από το οδόφραγμα της Λήδρας όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος αστυνομικός πολίτες τρίτων χωρών που σπουδάζουν στα κατεχόμενα ήθελαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές γιατί δεν τους είχαν ενημερώσει σωστά.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά  “οι διατυπώσεις είναι για τους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους, οι πολίτες τρίτων χωρών για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές χρειάζονται την ανάλογη βίζα.”. Μάλιστα κάποιοι έδειξαν στους αστυνομικούς και δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας που δεν ξεκαθάριζε ακριβώς το συγκεκριμένο θέμα.