Χριστόφιας… βρήκε το παλιό καλό του εαυτό

Πολλά λέχθηκαν για τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα πλείστα συμφωνώ.

Ήταν ο πρόεδρος ο οποίος δέχθηκε το περισσότερο βρισίδι και απαξίωση από οποιοδήποτε άλλο πρόεδρο. Έκανε σοβαρότατα λάθη κατά τη διακυβέρνησή του και κατά τη συγκυβέρνησή του με τον μακαριστό Τάσσο Παπαδόπουλο.

Πολλά από τα λάθη του στιγμάτισαν την Κυπριακή κοινωνία και πολιτική ζωή. Για κάποιους θα παραμείνει ένα μισητό πρόσωπο. Για άλλους ένας κακός πρόεδρος. Για άλλους ένας αδικημένος Αριστερός. Ο κάθε ένας έχει την άποψή του.

Αυτό το οποίο όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε είναι ότι στη συνέντευξη του στις Τομές στα Γεγονότα στις 05/05/2015 με τον Χρύσανθο Τσουρούλλη, θύμισε κάτι από τα παλιά…Από τότε πριν εκλεγεί πρόεδρος. Το μουντό γεμάτο θλίψη βλέμμα αντικαταστάθηκε με ένα πιο ήρεμο.

Ναι θα μου πείτε ότι πρέπει ακόμα να απολογηθεί για το Μαρί, για την Οικονομία και πολλά άλλα. Όλοι μας νιώθουμε μια απογοήτευση και ένα θυμό. Όμως…πρέπει με όλους και με όλα να είμαστε πάντοτε δίκαιοι.

Να μην ξεχνούμε ότι ακόμα εξακολουθεί και επηρεάζει ανθρώπους από την αριστερά όπως και αποφάσεις της ηγεσίας της αριστεράς. ‘Αλλωστε όπως δήλωσε ήταν και παραμένει Ακελικός. Θα είναι στους ανθρώπους που θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην οποιαδήποτε απόφαση του ΑΚΕΛ για λύση του Κυπριακού. Για τούτο… χαιρόμαστε που βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό.

Αυτούσια παρατίθεται η συνέντευξη του στο Σίγμα.