Χιονίζει στον Πρωταρά, τσουνάμι στην Αγία Νάπα και κατολισθήσεις στο…κάστρο της Πάφου

 
Παρασκευή πρωί και αναμένω με μεγάλη αγωνία το δελτίο καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για να εκδράμω με την οικογένειά μου, κάπου σε κάποια παραλία.

Ξαφνικά μου κόπηκαν τα πόδια. Μόλις ενημερώθηκα ότι προβλέπεται σφοδρή χιονοθύελλα στα παράλια του Πρωταρά, τσουνάμι στην Αγία Νάπα, κατολισθήσεις βράχων στο κάστρο της Πάφου, απαγόρευση απόπλου στη Μαρίνα Λεμεσού, λόγω θυελλωδών ανέμων…
Αυτό που σκέφτηκα αμέσως, μετά την πρώτη απογοήτευση, είναι ότι δεν θ’ αφήσω να με καταβάλλει η κακοκαιρία. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου το προηγούμενο τριήμερο που έχασα, με τις προβλέψεις, που ήταν ακριβέστατες. Γι’ αυτό είπα ότι θα κάνω την επανάσταση μου. Δεν θ’ ακούσω κανέναν. Δεν μπορεί…
Ιούνιος είναι, μπορεί να κάνουν λάθος. Πάντα υπάρχει το περιθώριο του λάθους! Αποφάσισα, λοιπόν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, να πάρω -αντί για τα πέδιλα χιονοδρομίας- τα πέδιλα, για το θαλάσσιο σκι. Αντί για τα παπούτσια, που χρησιμοποιώ στο βουνό, τα βατραχοπέδιλα, αντί για σκούφο και σάλι, μάσκα με οξυγόνο, αντί για αδιάβροχα, στολή βατραχανθρώπου κλπ.
Είπα δεν θα τους περάσει, θα πάω κόντρα στο κύμα. Μετά που το καλοσκέφτηκα…καλά έκανα. Δεν γίνεται να με απογοητεύουν κάθε Παρασκευή με προβλέψεις μαϊμού…
Ανέφερα, μάλιστα, τη σκέψη μου και σε ένα άλλο φιλικό ζευγάρι και θα πέσετε κάτω, αν σας πω τι μου είπαν. Μου είπαν ότι και αυτοί αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και το έλυσαν με τον εξής απλό τρόπο.Έβαλαν την πρόγνωση του δελτίου καιρού του περασμένου τριημέρου στην μηχανή αναζήτησης του Google και συγκεκριμένα στη μετάφραση.

Έδωσαν την οδηγία να μεταφραστεί από τα ελληνικά, όχι σε άλλη γλώσσα, αλλά στην ένδειξη που έγραφε “λογική’’. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Ήταν ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό της πρόβλεψης, δηλαδή αυξημένη ηλιοφάνεια, καλοκαιρία κλπ.

Μου είπαν, λοιπόν, κάθε Παρασκευή να μην ακούω κανένα. Είναι η μέρα που πρέπει να παίρνω εγώ τις αποφάσεις και να μην αφήνω κανέναν να λέει ό,τι θέλει παίζοντας με τη νοημοσύνη μου.

Εμπρός για μπάνιο και αν θέλει ας χιονίσει…

Φήμη