Χιλιάδες νέοι τρέχουν να καταταγούν στο Γαλλικό στρατό – Δείτε τον μισθό τους

Δεν έχει ξαναγίνει. Οι νεαροί Γάλλοι σπεύδουν να καταταγούν στον γαλλικό στρατό. Από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου οι αιτήσεις έχουν τριπλασιαστεί.

Στο σάιτ του στρατού  sengager.fr, όπως εξηγεί ο στρατηγός  Eric de Lapresle, επικεφαλής του γραφείου μάρκετινγκ και επικοινωνίας στρατολόγησης για τον στρατό ξηράς, οι αιτήσεις πέφτουν βροχή και «είναι ένα εντελώς πρωτοφανές φαινόμενο».

Το υπουργείο Αμυνας δεν θέλησε να μιλήσει για το φαινόμενο κατά την περίοδο του εθνικού πένθους για να δοθεί η αίσθηση ότι «επωφελούνται από τους θανάτους της 13ης Νοεμβρίου». Σήμερα δίνει αριθμούς: δέχεται 1.500 αιτήσεις την ημέρα, ενώ ως πρόσφατα ήταν 500 καθημερινά.

Ο στρατός ξηράς, ο οποίος απαιτεί και τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών, έζησε το 2015 μια πρωτοφανή χρονιά. Πράγματι, μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποφασίσει να διατηρήσει έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτών που είχε παλιότερα αποφασιστεί να απολυθούν. Αποτέλεσμα, μετά και τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, οι τάξεις του στρατού αναμένεται να προσλάβουν 15.000 επιπλέον νέους ως το τέλος του 2015.

Συνολικά, ο στρατός ξηράς αναμένεται να λάβει 160.000 αιτήσεις το 2015. Ο αριθμός των νέων που θα περάσουν τα τεστ (αντοχής, ιατρικά, ψυχολογικά) δεν θα ξεπερνάει τα 60.000 άτομα. Ως το τέλος μόνο 15.000 άτομα θα καταταγούν στο στρατό.

Αυτός είναι ο μισθός του στρατού, ιεραρχικά: