Χειροπέδες σε αστυνομικό για δεκασμό – Πυρ και μανία ο Αρχηγός

Στη σύλληψη 37χρονου αστυνομικού προέβησαν το μεσημέρι μέλη της αστυνομίας Αμμοχώστου.  Είναι ύποπτος για δεκασμό αφού φέρεται να πήρε χρήματα για να σβήσει εξώδικο.  Αρνείται ο ίδιος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 37χρονος αστυνομικός ενώ βρισκόταν υπηρεσία σταμάτησε για έλεγχο ζευγάρι τουριστών από την Ιταλία, εις βάρος των οποίων προέκυπταν τροχαία αδικήματα.

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι επρόκειτο για τουρίστες, ο αστυνομικός φέρεται να τους πρότεινε όπως τον πληρώσουν με το ποσό των 90 ευρώ προκειμένου να μη τους εκδώσει οποιοδήποτε εξώδικο. Το ζεύγος συμφώνησε και πλήρωσε το ποσό.  Οι τουρίστες ανέφεραν το γεγονός σε Κύπριους οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία.

Πάντως πληροφορίες φέρουν οτι σε αντίθεση με τα λεγόμενα των παραπονουμένων, ο αστυνομικός όντως εξέδωσε εξώδικο προς τον οδηγό του οχήματος, απο την ίδια μάλιστα μέρα και ώρα που αυτοί σταματήθηκαν για έλεγχο, πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά για την γνησιότητα του παραπόνου, λαμβάνοντας υπόψη οτι δεν μπορεί κανένας να επέμβει στο σύστημα και είτε να διαγράψει εξώδικο είτε να το εκδώσει μεταγενέστερα με προηγούμενη ημερομηνία.

Οι τουρίστες κλήθηκαν για κατάθεση όπου ανέφεραν λεπτομερώς το συμβάν, έτσι ο αστυνομικός συνελήφθηκε και παραμένει υπο κράτηση.

Πέραν της ποινικής υπόθεσης, εναντίον του 37χρονου που υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αμμοχώστου, διεξάγεται και πειθαρχική έρευνα, ενώ έξω φρενών ο Αρχηγός της αστυνομίας με τα καμώματα των μελών του – πρόσφατα ήταν ο αστυνομικός που συνέλαβε επιδότη στη Λεμεσό, διέταξε όπως ο αστυφύλακας τεθεί υπό διαθεσιμότητα.