Χάσικος: όλα ομαλά όσον αφορά τις Βουλευτικές Εκλογές

Κυλούν όλα ομαλά όσον αφορά την διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σε ερώτηση αν πηγαίνει καλά η όλη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών, ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η αρμόδια αρχή για τις εκλογές είναι ο Γενικός Έφορος Εκλογής και επί του προκειμένου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είπε, ενημερώνεται για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας και όλα βαίνουν ομαλώς.

«Όπως είδατε χθες, κύλησαν όλα ομαλώς. Είχαμε 494 υποψηφιότητες. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, που είναι και ο Έφορος Εκλογών, συνεχίζει τις επαφές με τα κόμματα. Σήμερα, τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ψηφοδέλτιο όπως ακριβώς θα είναι. Θα προβούν στις όποιες διορθώσεις απαιτούνται», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της αποχής, ο κ. Χάσικος είπε ότι η Κυβέρνηση σε αυτό το θέμα λειτούργησε και προληπτικά.

«Πώς; Με διαφημίσεις, μέσω των οποίων καλούσαμε τους νέους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Θα ακολουθήσουν και άλλες διαφημίσεις τόσο μέσα από τις εφημερίδες άλλο τόσο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με τις οποίες θα καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. Γιατί, ακριβώς, είναι η κορυφαία στιγμή του πολίτη, η κορυφαία στιγμή του ψηφοφόρου να εκφράσει κατά τον πλέον δυνατό τρόπο την βούληση του σε ό,τι αφορά το γίγνεσθαι του τόπου του, είτε να τιμωρήσει δια της ψήφου του είτε να επιβραβεύσει δια της ψήφου του είτε να βοηθήσει στο να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή», κατέληξε.