Φόνος “Τρέλα”: Εικασίες και ψευδείς πληροφορίες πολλές, με το σταγονόμετρο τα στοιχεία

Στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ψάχνουν την άκρη του νήματος της μαφιόζικης εκτέλεσης του Τάσου Γεωργίου άλλως Tρέλα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Στρόβολο οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας. Δεν περίμενε εγκληματική ενέργεια εις βάρος του το θύμα αφού δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι ανακριτές παρακολουθούν από το πρωί τα πολύωρα βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα ευελπιστώντας να εντοπίσουν στοιχεία που να οδηγήσουν στους δράστες της στυγερής δολοφονίας. Οι ανακριτές ευελπιστούν ότι ίσως οι δράστες να μην έλαβαν μέτρα προφύλαξης και να είναι αναγνωρίσιμοι, όπως έγινε στην περίπτωση του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα.  Στην περίπτωση που  ήταν κουκουλοφόροι, στοιχείο που ίσως να υπονοεί ότι πρόκειται για Κύπριους, οι ανακριτές θα αναζητήσουν στοιχεία – όπως σωματική διάπλαση ή τρόπος κίνησης ώστε να γίνουν αναγνωρίσιμοι.  Επί πλέον, μέσω των κλειστών κυκλωμάτων αναμένεται να διαπιστωθεί ο τρόπος διαφυγής τους και ίσως και το μέσο με το οποίο εγκατέλειψαν τη σκηνή του φόνου.

Την ίδια ώρα από το ΤΑΕ Λευκωσίας περνούν δεκάδες πρόσωπα  για ανάκριση με τα οποία το θύμα είχε διαφορές. Πρόσωπα τόσο από την προηγούμενη φατρία την οποία εγκατέλειψε ο 23χρονος αλλά και από αυτή που φέρεται από τους ανακριτές να εισχώρησε το τελευταίο διάστημα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι δύο φατρίες βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, οι ανακριτές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της εκτέλεσης του από πρόσωπα φαινομενικά οικεία. Πέραν των μελών των φατριών, για κατάθεση έχουν κληθεί πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του άτυχου Γεωργίου  σε μια προσπάθεια των ανακριτών να διαπιστώσουν κατά πόσον υπήρχαν άλλα μέτωπα ανοικτά και ποια αλλά και συμπληρώσουν  το πάζλ των τελευταίων κινήσεων του θύματος.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και οι αναρτήσεις του θύματος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ο 23χρονος εκτόξευε απειλές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.  Απειλές που, σύμφωνα με πληροφορίες αν και δεν λαμβάνονταν ιδιαίτερα υπόψη αφού ο 23χρονος δεν θεωρείτο ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν ήταν μόνος του εξ ου και επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά η ώρα και ο τόπος εκτέλεσης του, εντούτοις φαίνεται να ενόχλησαν κάποιους οι οποίοι δεν αποκλείεται να θέλησαν να του κλείσουν το στόμα για να βάλουν τάξη στα τεκταινόμενα της νύκτας ώστε να μη διαταραχθεί η σχέση μεταξύ των δύο φατριών στις οποίες ενεπλάκη το θύμα. Εκτέλεση που δεν φαίνεται να ήταν αναμενόμενη παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί προειδοποιήσεων και επιστολών το τελευταίο 24ώρα και αυτό διότι όπως αποδείχθηκε ο άτυχος Γεωργίου δεν λάμβανε κανένα μέτρο ασφαλείας και ούτε και οπλοφορούσε.