Φόνος στη Λάρνακα: Ελεύθερος αύριο ο γυμναστής – Τι αναμένουν οι ανακριτές

Ελεύθερο εν αναμονή των επιστημονικών αποτελεσμάτων αναμένεται να αφεθεί ο 34χρονος γυμναστής που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση για το φόνο της 36χρονης Μολδαβής Ντανιέλα Ρόσκα στο διαμέρισμά της στη Λάρνακα. Το διάταγμα εκπνέει αύριο το πρωί και λόγω του ότι οι ανακριτές δεν έχουν κάτι περαιτέρω να παρουσιάσουν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να δικαιολογήσουν ανανέωση του διατάγματος κράτησης, κυρίως όμως λόγω του γεγονότος ότι ο ύποπτος δεν μπορεί πλέον να επηρεάσει  το ανακριτικό έργο, έχει αποφασιστεί όπως αφεθεί ελεύθερος.

Αν και ο ίδιος αρνείται πεισματικά ότι είναι ο εκτελεστής της όμορφης γυναίκας, οι  έρευνες  των ανακριτών για ενίσχυση της μαρτυρίας εναντίον του 34χρονου συνεχίζονται εντατικά, ενώ οι εξετάσεις DNA, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται από Δευτέρας, είτε θα τους λύσουν τα χέρια “φωτογραφίζοντας” τον δολοφόνο της άτυχης γυναίκας, είτε θα περιπλέξουν την υπόθεση.

Και αυτό διότι αν και τα μέχρι τώρα στοιχεία και τεκμήρια που κατέχουν οι ανακριτές συνδέουν τον ύποπτο με το θύμα, δίνοντας εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τον φονιά της αφού είναι το τελευταίο πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί της και το πρόσωπο που επικοινώνησε αλλεπάλληλες φορές μαζί της μέσω αισχρών μηνυμάτων, τα οποία προσπάθησε να εξαφανίσει, η σύνδεση αυτή εντούτοις είναι έμμεση και όχι άμεση ώστε να σταθεί ποινική υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των αναλύσεων έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό δειγμάτων και τεκμηρίων που στάλθηκαν για αναλύσεις.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της εξασφάλισης μαρτυρίας εναντίον του 34χρονου γυμναστή ο οποίος παραμένει ο βασικός ύποπτος, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις έρευνες και προς άλλα πρόσωπα που θεωρούνται επίσης ως πιθανοί δολοφόνοι της 36χρονης. Πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεγάλο καρνέ της άτυχης γυναίκας η οποία έκανε έντονη ζωή.