Φόβος και τρόμος από τα Drones – Απαγόρευση λόγω ISIS; Δείτε πως επικοινωνούν οι Τζιχαντιστές μεταξύ τους (Βίντεο)

Ακούγεται παράξενο αλλά οι Τζιχαντιστές έλαβαν όλα τα μέτρα, για να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές ασφαλείας των Ευρωπαϊκών κρατών.

Συγκεκριμένα το δίκτυο της αγαπημένης παιχνιδομηχανής της Sony, Playstation 4 φαίνεται ότι είναι ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας των ανταρτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ISIL ή ISIS, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Jan Jambon τονίζοντας πως «Οταν ένας άντρας πίσω από έναν υπολογιστή επικοινωνεί με τζιχαντιστές, το Playstation 4 είναι τρομερά δύσκολο να ανιχνευθεί».

Χωρίς κινητά λοιπόν το λατρεμένο video game επιτρέπει την εύκολη επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν οι χρήστες από τις αρχές.

Το «Κυβερνοχαλιφάτο» δηλαδή οι ισλαμιστές που μάχονται για «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο) λατρεύουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Παλαιότερο δημοσίευμα του euronews.com, περιγράφοντας τον τρόπο ζωής των τζιχαντιστών, αναφέρει ότι πάντα είναι εξοπλισμένοι με το τελευταίο μοντέλο του Playstation, αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με αυτό, την ίδια ώρα που εκείνοι σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις.

Στο μεταξύ, σκέψεις για αυστηρότερους κανονισμούς ή απαγόρευση για ένα διάστημα των πτήσεων drones προσανατολίζονται οι Βρυξέλλες.

Το θέμα θα συζητηθεί και στο έκτακτο συμβούλιο που αποφάσισε να συγκαλέσει το Λουξεμβούργο, το οποίο προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα το θέμα θα αποτελέσει ένα από τα βασικά προς συζήτηση θέματα στο έκτακτο συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες μαζί με τα άμεσα μέτρα-απάντηση της Ευρώπης στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Επισημαίνεται ότι οι Τζιχαντιστές, σε διάφορες ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει κατά καιρούς εικόνες Ευρωπαικών πόλεων από ψηλά χρισιμοποιώντας drones.

Οι φόβοι πολλών ευρωπαικών αρχών ασφαλείας επιβεβαιώνονται κάθε μέρα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της  χρήσης των drones, αφού άπαντες θεωρούσαν θέμα… χρόνου να προσαρμοστεί όπλο πάνω τους και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς τρομοκρατικούς .

Δειτε το βίντεο