Φωτιά σε αεροσκάφος της British στο Λας Βέγκας – Δείτε το βίντεο

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες σε αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας χθες.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες διαφυγής. Σύμφωνα με το CNN, 12 ακόμη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από το χώρο έδειχνε το αεροπλάνο, που εκτελούσε την πτήση 2276 με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, ζωσμένο στις φλόγες και πυκνό μαύρο καπνό μετά από την ματαίωση της απογείωσης.

Αρχές του αεροδρομίου είπαν ότι η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ δημοσιοποίησαν φωτογραφία που δείχνει την καμμένη άτρακτο του σκάφους. Πρόσθεσαν ότι οι άλλοι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου λειτουργούσαν κανονικά.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα κατά την απογείωση, είπε ο Ίαν Γκρέγκορ, εκπρόσωπος της οµοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Αντιπρόσωπος της British Airways, θυγατρικής της IAG, είπε ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα της εταιρείας και ότι η εταιρεία φροντίζει τους πελάτες της. Το αεροπλάνο είχε 159 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος.