Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Σε απόγνωση ο καρκινοπαθής κατάδικος – Ακούει κανείς;

Ουδείς δεν ανταποκρίνεται στην κραυγή απόγνωσης που απευθύνει εδώ και καιρό ο καρκινοπαθής κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών που τον περασμένο Ιούλιο συγκίνησε το παγκύπριο, όταν πλήρωσε το χρέος ανάπηρου άντρα  που μπήκε στη φυλακή επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό.  Λόγω της παραμονής του στις Κεντρικές Φυλακές η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και η ζωή του τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο! Το μόνο που ζητεί είναι επιείκεια. 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και βοήθεια που του παρέχεται από την διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών και την ίδια την Διευθύντρια, η υγεία του 35χρονου κατάδικου χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και παρά τις προσπάθειες της οικογένειας του το πρόβλημα παραμένει αφού το απρόσωπο Κράτος κωφεύει στις εκκλήσεις τους.

Σε αντίθεση με την αδιαφορία των αρμοδίων φορέως, 400 και πλέον κατάδικοι των Κεντρικών Φυλακών, συγκινημένοι από το δράμα του καρκινοπαθή συγκατάδικους τους αλλά και απογοητευμένοι από την αδιαφορία των αρμοδίων σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό θέμα, έχουν υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης του 35χρονου και πρόσφατα κατήλθαν σε απεργία πείνας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκινήσουν τη κοινωνία.