Φωνή απόγνωσης από γονείς – Δεν έχει δάσκαλο ακόμα η τρίτη τάξη του Δημοτικού Καϊμακλίου

Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις τους για να αναλάβει κάποιος δάσκαλος ή δασκάλα τα μαθήματα στην τρίτη τάξη.

Σύμφωνα και με την επσιτολή του Συνδέσμου Γονέων “παρόλες τις γραπτές και τηλεφωνικές προσπάθειες που έχουμε κάνει, Γονείς και Εκπαιδευτικοί προς στο Υπουργείο Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να  αντιληφθεί κανένας στο Υπουργείο το μέγεθος του σοβαρού αυτού προβλήματος και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του.”

Στην καταγγελία αυτή προέβη με επιστολή του ο Σύνδεσμος Γονέων. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Α’ και Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙΜΑΚΛΙΟΥ

Αγαπητοί κύριοι,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας πληροφορήσουμε ότι από τις 14/9/15 που έχουν ανοίξει τα σχολεία η  Γ’  τάξη του σχολείου μας δεν έχει ακόμα δάσκαλο/α.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι  όλα έχουν αρχίσει ομαλά, τα παιδιά στο σχολείο μας εδώ και επτά εργάσιμες ημέρες το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν στην αυλή, να ζωγραφίζουν και βλέπουν ταινίες  αναμένοντας  τον/την  δάσκαλο/α που θα αναλάβει την τάξη τους.

Παρόλες τις γραπτές και τηλεφωνικές προσπάθειες που έχουμε κάνει, Γονείς και Εκπαιδευτικοί  προς στο Υπουργείο Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να  αντιληφθεί κανένας στο Υπουργείο το μέγεθος του σοβαρού αυτού προβλήματος και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του.

Γι΄αυτό κι εμείς αύριο το πρωί 22/9/15  έχουμε πάρει ομόφωνα την απόφαση να μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας  να μπουν στις τάξεις τους μέχρι το Υπουργείο  να στείλει  τον/την εκπαιδευτικό για να αναλάβει.

Με Εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ιακώβου

Πρόεδρος Σ.Γ.