Φρίκη: Πλήρωνε 10.000 ευρώ για να βλέπει να βιάζουν παιδιά! – Τον ξεσκέπασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα

Στην αποκάλυψη μιας από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις βιασμών ανηλίκων μέσω διαδικτύου -και μάλιστα σε «ζωντανή μετάδοση»- κατέληξε η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα.

Ενας αλλοδαπός 60 ετών, έκανε παραγγελίες για να βλέπει live βιασμούς παιδιών. Από βρέφη λίγων μηνών, έως παιδάκια 7 ετών…

Έβλεπε τους βιασμούς σε «ζωντανή μετάδοση» και πλήρωνε μέχρι και 10.000 ευρώ

Ο άνδρας αυτός που εργαζόταν σε εξαγωγική εταιρία ως διευθύνων σύμβουλος και διατηρεί ξενοδοχείο σε χώρα της Ευρώπης, έκανε τις αρρωστημένες παραγγελίες του σε έναν 26χρονο Φιλιππινέζο από τον οποίο ζητούσε να βιάσει πολύ μικρά παιδιά και εκείνος να βλέπει την πράξη από τον υπολογιστή του. Πλήρωνε, μάλιστα, από 1.500 έως 10.000 ευρώ για κάθε «ζωντανή μετάδοση».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν αξιοποίησης και ανάλυσης πληροφοριών-στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρώπης.

Κατόπιν ενημερώθηκαν, οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας.

Είχε δει 270 Live βιασμούς

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών. Υπολογίζεται ότι είχε δει 270 Live βιασμούς.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στις αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.