“Φέσωσαν” εταιρεία στη Λεμεσό οι χάκερ – Απέσπασαν 644 χιλιάδες ευρώ!

Έρευνες για το πώς χάθηκαν περισσότερα από μισό εκατομμύρια δολάρια από κυπριακή ναυτιλιακή εταιρία διεξάγει η Αστυνομία.  Χάκαραν τα email της εταιρείας και τους παρουσιάστηκαν ως  προμηθευτές καυσίμων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η ναυτιλιακή εταιρία έκανε έμβασμα το χρηματικό ποσό των 644 χιλιάδων δολαρίων ώστε να πληρώσει τα καύσιμα της σε εταιρία στην Αφρική όπου βρίσκονταν πλοία της εν λόγω εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Γιάννης Σωτηριάδης, όπως προκύπτει μέσα από τις έρευνες, άγνωστος χάκερ φαίνεται να απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη ναυτιλιακή εταιρία με το οποίο ζητούσε να προχωρήσουν με το έμβασμα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Η ναυτιλιακή εταιρία, σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε το έμβασμα στο συγκεκριμένο λογαριασμό σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις και τα χρήματα εξαφανίστηκαν.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν η εταιρία καυσίμων ζήτησε με νέο ηλεκτρονικό μήνυμα να της στείλουν τα χρήματα για τα καύσιμα που προμήθευσε τα πλοία. Η ναυτιλιακή εταιρία απάντησε ότι είχε κάνει εμβάσματα στις 28 και 29 Ιουλίου αλλά η εταιρία δεν τα πήρε ποτέ.

Άνδρες της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν σε ποιον έχουν καταλήξει οι 644,000 δολάρια τα οποία όπως διαφάνηκε μέχρι στιγμής βρίσκονται στην Πολωνία. Για την υπόθεση έχει ζητηθεί η συνδρομή και της Interpol.