Υπό 8ήμερη κράτηση οι τρεις διακινητές των Σύρων προσφύγων

Το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση των τριών υπόπτων διακινητών μεταναστών απο τη Συρία, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι τρεις άνδρες φέρεται να εμπλέκονται στη διακίνηση των 115 προσφύγων που εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα σε σκάφος το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν 40 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας.
Οι 115 επιβαίνοντες στο σκάφος, μεταξύ αυτών και 35 παιδιά, διασώθηκαν από δύο σκάφη της Εθνικής Φρουράς και ένα της Λιμενικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρνακας.

Χάσικος: Η Κύπρος θα βοηθήσει αλλά δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων

Η Κύπρος θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος. Αν η χώρα, στην οποία απευθυνθούν οι πρόσφυγες απορρίψει το αίτημά τους, τότε, σύμφωνα με τους κανονισμούς, διευκρίνισε, θα επιστρέψουν στην Κύπρο.

Η Κύπρος, είπε, λόγω του μεγέθους της, της κατοχής και των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποσόστωση, ανέφερε, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η Κύπρος μπορεί να δεχθεί μόνο μέχρι 300 πρόσφυγες.

Παράλληλα, είπε, θα επιδιώξει, στο βαθμό, που αυτό είναι εφικτό, αυτοί να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι για να μπορούν να ενσωματωθούν πιο εύκολα στην κυπριακή κοινωνία.