Υπό 24ωρη κράτηση η μητέρα που εγκατέλειψε το γιό της – Την απειλούσε ο Ιρανός σύζυγός της, λέει

Διάταγμα κράτησης μιας μέρας εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον της 30χρονης Λετονής μητέρας, που άφησε το 12χρονο αγοράκι της μόνο στο σπίτι-αποθήκη και ταξίδεψε στο Ιράν με το σύντροφο της και το επτάμηνο βρέφος της.

Εναντίον της 30χρονης, που κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να έχει μαζί της και το βρέφος της, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια, άσκηση ψυχολογικής βίας και κακομεταχείρισης παιδιού κάτω των 16 ετών.

Η Αναστασία Κουκάγκοβα συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν προσπάθησε να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα μαζί με το 7 μηνών κοριτσάκι  της μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας. Η Λετονή έφτασε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Η 30χρονη Λετονή μητέρα του 12χρονου αγοριού είχε φύγει  από τις 26 Μαρτίου για ταξίδι στο Ιράν με τον Ιρανό σύντροφό της. Μαζί τους πήραν το παιδί που απέκτησαν μαζί, ένα επτάμηνο κοριτσάκι, χωρίς να νοιάζονται για τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε ο 12χρόνος που θα έμενε μόνος του. Φρόντισαν μόνο να του παίρνει φαγητό καθημερινά ένα άτομο, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες  το παιδί  έμενε μόνο του στο σπίτι.

Το αγοράκι εντοπίσθηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης από την Αστυνομία και λειτουργούς  του Γραφείου Ευημερίας  και αφού τέθηκε κάτω από την προστασία και φροντίδα τους μεταφέρθηκε σε παιδική  στέγη όπου και φιλοξενείται.

Ανακρινόμενη η  ύποπτη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με τον Ιρανό είναι παντρεμένη  τα τελευταία  τρία χρόνια και από το γάμο τους απέκτησαν ένα κοριτσάκι επτά μηνών. Διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία μαζί με τον 12χρονο γιο που απέκτησε από προηγούμενο γάμο της.

Όπως ανέφερε, στις 26 Μαρτίου  αναχώρησαν για το Ιράν οι τρεις τους αφήνοντας πίσω τον 12χρονο αφού, όπως ισχυρίστηκε, ο σύζυγός της δεν επιθυμούσε την παρουσία του στον Ιράν  και την απείλησε ότι αν δεν δεχόταν να αφήσει τον 12χρόνο γιό της στην Κύπρο, ο ίδιος  θα έπαιρνε το βρέφος και θα έφευγε για το Ιράν.  Στις 3 Απριλίου, όπως ανέφερε, αποφάσισε από μόνη της να φύγει από το Ιράν μαζί με το κοριτσάκι της, ενώ όσον αφορά τον σύζυγό της  ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει  αν θα επιστρέψει και πότε στην Κύπρο.