Υπό κράτηση στις Κεντρικές ο Μολδαβός χάκερ – Ακρόαση της υπόθεσης 12 Νοεμβρίου

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκε σήμερα ο 30χρονος Μολδαβός Αντρέι Τσιγκούλ για την ηλεκτρονική απάτη των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη παρουσία και του δικηγόρου του  Ηλία Κοναρή.

Ο  δικηγόρος του ανέφερε στο δικαστήριο πως τη Δευτέρα αναμένεται από την Εισαγγελία να του αποσταλεί το μαρτυρικό υλικό το οποίο θα πρέπει να μελετήσει.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 12 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, σημειώνοντας ωστόσο πως ο χρόνος που αναλώθηκε μέχρι στιγμής δεν σπαταλήθηκε άδικα.

Ο δικαστής διέταξε μάλιστα όπως ο φυγόδικος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες .

Ο Μολδαβός συνελήφθη βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης, αναζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας , συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο 30χρονος  σε προηγούμενες δικάσιμες είχε ζητήσει να του παρασχεθεί νομική αρωγή επειδή όπως υποστήριξε δεν διέθετε τα χρήματα για να εργοδοτήσει δικηγόρο, με το δικαστήριο να ικανοποιεί το αίτημα του αφού προσκομίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας .