Υπό κράτηση Ουκρανός και Αιγύπτιος -Έστησαν κομπίνα με ψεύτικες πιστωτικές κάρτες στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διατάγματα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, ενός 35χρονου από την Ουκρανία και ενός 32χρονου από την Αίγυπτο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής, παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα γύρω στις 04.15 τα ξημερώματα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο στην Αγία Νάπα ένα 35χρονο από την Ουκρανία, ο οποίος κινείτο πεζός, ύστερα από πληροφορίες που δόθηκαν από την JCC ότι γίνονταν ορισμένες ύποπτες συναλλαγές σε Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στην Αγία Νάπα.

Οι αστυνομικοί σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν στον 35χρονο εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 5, 270 ευρώ και τέσσερις πιστωτικές κάρτες.

Με τη συγκατάθεσή του, η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου διαμένει με 32χρονο τουρίστα από την Αίγυπτο.

Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν 29,400 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια συσκευή κωδικοποίησης πιστωτικών καρτών και δέκα κάρτες από τις οποίες, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι 7 ήταν πλαστές, ενώ οι υπόλοιπες ήταν κενές.

Φαίνεται ότι οι δύο άνδρες μετέφεραν πάνω στις πιστωτικές κάρτες προσωπικά δεδομένα ατόμων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, φέρονται, με τη συσκευή κωδικοποίησης πιστωτικών καρτών, να περνούσαν τα δεδομένα στις κάρτες τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στις ΑΤΜ στην Αγία Νάπα αποσπώντας χρήματα από διάφορους λογαριασμούς.

Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης τους.