Υπό κράτηση η μακρυχέρα υπάλληλος της ΣΠΕ Αμμοχώστου – δεν ήταν μόνη στο κόλπο;

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον 46χρονης από τη Δρομολαξιά για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από υπάλληλο, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και 17 Αυγούστου 2015 στη Δρομολαξιά της επαρχίας Λάρνακας. Δεν ήταν μόνη στο κόλπο αφού οι ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα και ενδεχομένως να υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στις 18 Αυγούστου 2015 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από τον εσωτερικό ελεγκτή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας, ότι την προηγούμενη ημέρα μετά από έλεγχο που έκανε στο υποκατάστημα της Δρομολαξιάς, στο ταμείο της ύποπτης διαπίστωσε έλλειμμα χρηματικού ποσού που ανέρχεται στις 82,585.24 ευρώ.

Σε περαιτέρω έλεγχο όλων των ταμείων του υποκαταστήματος διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έλλειμμα στα ταμεία δύο άλλων υπαλλήλων ποσών 9,090 και 9,878.05 ευρώ αντίστοιχα. Σύμφωνα με την καταγγελία ο έλεγχος που διενήργησε ο εσωτερικός ελεγκτής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου στις 17 Αυγούστου έγινε ύστερα από αίτημα του Διευθυντή του υποκαταστήματος. Η 46χρονη ύποπτη ως κεντρική ταμίας του υποκαταστήματος είχε στην κατοχή της τα κλειδιά του μεγάλου χρηματοκιβωτίου και τα κλειδιά των θυρίδων των υπόλοιπων ταμείων.

Η ύποπτη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, παραδέχθηκε την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και υπόγραψε σχετικό έντυπο του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου ενώ παραδέχθηκε και την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων για την οποία υπέγραψε σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ύποπτη παραδέχθηκε στους υπευθύνους της ότι έκλεψε τα χρήματα από το δικό της ταμείο και ότι είχε στην κατοχή της δεύτερα κλειδιά των ταμείων των δύο άλλων υπαλλήλων του υποκαταστήματος, τα οποία και χρησιμοποίησε για να ανοίξει τα ταμεία τους και να πάρει τα χρήματα.

Χθες το απόγευμα η γυναίκα συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης στο ΤΑΕ Λάρνακας και λίγο αργότερα η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σπίτι της στην Δρομολαξιά, δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας. Κατά την έρευνα η ίδια η ύποπτη παρέδωσε τρία κλειδιά τα οποία πιστεύεται να ανήκουν στα δύο ταμεία από τα οποία έκλεψε τα ποσά που έκλεψε από τα τρία ταμεία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν αριθμός κενών αποδείξεων του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου όπου στο πίσω μέρος αναγράφονται διάφορα ποσά και ημερομηνίες και τρία έγγραφα που αφορούν αναλήψεις μετρητών ημερομηνιών 13 – 14 Αυγούστου 2015, από συγκεκριμένο πελάτη του Συνεργατικού, για το ποσό των 18 χιλιάδων ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης βιβλιάριο καταθέσεων το οποίο ανήκει στον γιο της ύποπτης, δύο πιστοποιητικά εμπρόθεσμου καταθέσεων για το συνολικό ποσό των 45,950 ευρώ στο όνομα της μητέρας και του πατέρα της και κενές αποδείξεις του Συνεργατικού στις οποίες υπάρχει μόνο η υπογραφή του πελάτη.

Ανακρινόμενη προφορικά η ύποπτη παραδέχθηκε ότι είχε υπογράψει το σχετικό έντυπο του Συνεργατικού που παραδέχεται την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και την γραπτή υπεύθυνη δήλωση στην οποία παραδέχεται την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων του Ταμιευτηρίου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζητώντας από το Δικαστήριο την κράτηση της 46χρονης, ανέφερε ότι για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις που αφορούν το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της ύποπτης, ταμίες, υπαλλήλους και άλλους πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου καθώς και κατόχους λογαριασμών που φαίνονται στις αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι της ύποπτης.

Αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών της ύποπτης, των γονέων της και του γιου της στους οποίους φαίνεται να κατατέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν νέες συλλήψεις.

Επίσης αναμένεται να γίνει δεύτερος πιο ενδελεχής έλεγχος από το Κεντρικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο η ύποπτη κατάφερε να κλέψει τα συγκεκριμένα ποσά και να διαπιστωθεί κατά πόσο κλάπηκε οποιοδήποτε άλλο ποσό. Ακόμα αναζητούνται τα κλοπιμαία χρήματα καθώς η 46χρονη ύποπτη δεν έχει αποκαλύψει που τα έκρυψε.Το Δικαστήριο εξέδωσε τελικά διάταγμα εξαήμερης κράτησης της 46χρονης ύποπτης.

Πηγή:ΚΥΠΕ