Υπό εκβιασμό καταγγέλλουν ότι είναι υπάλληλοι των κυπριακών αερογραμμών

Σοβαρές καταγγελίες υποβλήθηκαν ενώπιον της επιτροπής Οικονομιών οτι υπάλληλοι της εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών αναγκάζονται να υπογράψουν χαρτί, με το οποίο θα αποποιούνται των νομικών δικαιωμάτων τους να προσφύγουν κατά της εταιρείας ή του κράτους για να εισπράξουν τα δεδουλευμένες τους και το ταμείο προνοίας.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν τα κόμματα την τακτική του υπουργείου οικονομικών, καλώντας το να καταβάλει άμεσα τις οφειλές προς τους εργαζόμενους. Ζητούν επίσης εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις καταγγελίες του εκπροσώπου των ιδιωτών μετόχων, οτι ξοδεύονται αλόγιστα  τα χρήματα του ταμείου προνοίας σε άλλες πράξεις.

Τις κατηγορίες αμφισβήτησε ο τελευταίος πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρίνος Καλλής λέγοντας οτι 9,5 εκ ευρώ δεν ήταν αρκετά για όλους και αν δίδονταν σε κάποιους, θα ήταν παράνομο.

40% των υπαλλήλων είπε δεν λαμβάνουν την αποζημίωση αρνούμενοι να υπογράψουν το χαρτί.

Ο εκπρόσωπος της ΣΥΝΥΚΑ Βαγγέλης Μαππουρίδης ανέφερε οτι 350 άτομα που δεν υπέγραψαν είναι υπάλληλοι 25 και 30 χρόνων που τους αναγκάζουν να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους.

Απαντήσεις ζητά η Βουλή για το αν έχει αλλοιωθεί το ταμείο προνοίας των εργαζομένων και καλεί το υπουργείο οικονομικών να αποσύρει το χαρτί που καλούν του υπαλλήλους να υπογράψουν.

Χάρυβδη