Υπό αστυνομικό κλοιό η Κύπρος ενόψει Νετανιάχουν – Φτάνει το πρωί για ολιγοώρη επίσκεψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας το οποίο περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα από ξηράς, θαλάσσης και αέρος ενόψει της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμήν Νετανιάχου. “Αστακός” το αεροδρόμιο και το Προεδρικό Μέγαρο.  Υπό στενό αστυνομικό κλοιό η Λευκωσία και οι δρόμοι που οδηγούν από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη.  Στις έντεκα η επίσημη ώρα άφιξης, ενδεχόμενες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Πέραν των τρακοσίων αστυνομικών, μελών της ΜΜΑΔ, του αντιτρομοκρατικού, της ΚΥΠ έχουν επιστρατευτεί για την ασφαλή παραμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Κύπρου.  Παράλληλα δεκάδες είναι και τα μέλη της Μοσάντ που βρίσκονται για τον ίδιο λόγο στο νησί. Ήδη με το πρώτο φως της μέρας δεκάδες αστυνομικοί από Λεμεσό, Πάφο και Αμμόχωστο έχουν μεταβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ή στην πρωτεύουσα για να συμμετέχουν στο σχέδιο ασφαλείας.  Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται να φτάσει στη Κύπρο στις 11 το πρωί, ωστόσο δεν αποκλείεται η ώρα να αλλάξει για λόγους ασφαλείας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει προετοιμαστεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων και την εμπλοκή των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και περιλαμβάνει, μέτρα από ξηράς, θαλασσής και αέρος με αιχμή του δόρατος τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πάνοπλα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού θα συνοδεύουν την πομπή με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, σε όλες τις διακινήσεις του παρά το γεγονός ότι θα γίνονται με αλεξίσφαιρο όχημα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση της η  Αστυνομία αναφέρθηκε στα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της επίσκεψης  Νετανιάχου. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Έτσι παρακαλείται το κοινό «όπως ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και επιδείξει τη δέουσα υπομονή» καταλήγει η ανακοίνωση.