Υπόθεση Ρίκκου: Ολοκλήρωση αντεξέτασης Πέτρου Κληρίδη και εξέταση Κώστα Κληρίδη

Με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του τέως Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη αλλά και την εξέταση από την κατηγορούσα Αρχή του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ολοκληρώθηκε η σημερινή δικάσιμος στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της υπόθεση εναντίον των Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.

Για παράκαμψή του έκανε λόγο ο Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου της δικηγορικής εταιρείας Γιώργου Γεωργίου στο πλαίσιο της αντεξέτασής του εξέφρασε τη θέση ότι το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε και δεν προσπάθησε να τον μεταπείσει ο κ. Ερωτοκρίτου για το θέμα της Providencia ήταν «ανεπίτρεπτο».

Στο ιστορικό του χειρισμού της υπόθεσης της Providencia εν τέλει από τον ίδιο και των συναντήσεων και επαφών που είχε, στον χειρισμό της παρούσας υπόθεσης, καθώς και στις σχέσεις που είχε ο ίδιος με τον κ. Ερωτοκρίτου και τους όρους που είχε θέσει σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αναφέρθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απαντώντας σε ερωτήσεις του εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου.

Τη Δευτέρα, στις 0900, αρχίζει η αντεξέταση του Κώστα Κληρίδη από τους δικηγόρους υπεράσπισης.