ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Η σταθερή πορεία της οικονομίας κλειδί για αναβάθμιση

Το κλειδί που θα επιτρέψει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αποτελεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η διατήρηση της σταθερής πορείας, που μας έχει φέρει σήμερα σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι.

Πρόθεση της Κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι “να κρατήσουμε σταθερή την πορεία, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την μεταρρυθμιστική προσπάθεια αλλά και τη συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών για να δημιουργήσουμε αυτό το υπόβαθρο που θα σπρώξει την οικονομία μας μπροστά”.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο ημερίδας “Για την Ένωση Κεφαλαιαγορών και τη συμμετοχική χρηματοδότηση”, που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία των περαιτέρω αναβαθμίσεων και επίτευξης τελικά της λεγόμενης επενδυτικής βαθμίδας κάτι που θα μείωνε αισθητά, όπως επισήμανε, “το συνολικό κόστος δανεισμού για την Δημοκρατία και θα απελευθέρωνε πολύτιμους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

“Αυτοί που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν, οι οίκοι αξιολόγησής, έχουν ξεκάθαρα αναφέρει ποιες είναι οι δικές μας κινήσεις που αναμένουν να δουν να πραγματοποιούνται και οι οποίες θα επιτρέψουν αυτή την αναβάθμιση, υπογράμμισε.

Οι οίκοι, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, θέλουν να δουν πως θα παραμείνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι και μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Επισήμανε πως “έχουμε αφήσει πίσω την ύφεση, είμαστε ξανά σε ανάπτυξη, βλέπουμε πως ακόμη και η ανεργία καταγράφει επιτέλους σημαντική μείωση, τον υψηλότερο ρυθμό μείωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη” και παράλληλα “έχουμε σταθεροποιήσει και το τραπεζικό σύστημα και τα δημόσια οικονομικά”.