ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup επιβεβαίωσε την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας

Μετά τη σημερινή απόφαση του Eurogorup να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος της Κύπρου στις αρχές Ιουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία επισημαίνει πως «στο Eurogroup έχει σήμερα επιβεβαιωθεί ότι η Κυπριακή οικονομία είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Έχει συγκεκριμένα καταγραφεί η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η σταθεροποίηση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, με την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης¨.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ¨η θετική αξιολόγηση και η απόφαση για συνέχιση της χρηματοδότησης ανοίγει ταυτόχρονα τον δρόμο για ενεργοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης με τρόπο που θωρακίζει την οικονομία της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, είναι ξεκάθαρο ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση με στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».