ΥΠΟΙΚ : σωστή η κίνηση της Αθήνας για υποβολή νέου αιτήματος

Η υποβολή αιτήματος εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης είναι πολύ σημαντική και αποτελεί κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας λέγοντας ότι πως μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα στήριξης , το οποίο δεν θα επικεντρώνεται στις φορολογίες και τις επιβαρύνσεις αλλά στην μεταρρύθμιση και τις κινήσεις εξυγίανσης μπορεί να δημιουργηθεί ξανά προοπτική για την χώρα.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, θέλουμε να αποφευχθούν σοβαροί κίνδυνοι αλλά και οδυνηρές συνέπειες τις οποίες ο ελληνικός λαό ήδη υφίσταται, ξέρουμε πως ένα κράτος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εκτός διεθνών αγορών και εκτός προγράμματος στήριξης, γιατί αυτό αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο”, δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και τους `Ελληνες πολίτες θέλησε όμως να στείλει μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας “πως μέσα από αυτή την προοπτική μπορούν να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και να πάει η χώρα μπροστά”.

“Η Κύπρος σε αυτό το πλαίσιο που συνοψίζει την θέση που ανέκαθεν εξέφραζε σε σχέση με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, θα δράσει και στο Eurogroup και στο επίπεδο των εθνικών διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά και εντός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης στον οποίο επίσης εκπροσωπείται”, κατέληξε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή:ΚΥΠΕ