ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι εφικτή η επιπλέον αποζημίωση υπαλλήλων των Κ.Α.

Δεν είναι εφικτό να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών για πληρωμή πρόσθετων αποζημιώσεων ή και πρόσληψή τους στη Δημοσία Υπηρεσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

«Σε σχέση με αίτημα για πληρωμή πρόσθετων αποζημιώσεων, πέρα αυτών που αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και σε σχέση με αίτημα για πρόσληψη των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών στη Δημόσια Υπηρεσία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ήδη, έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι ούτε νομικά, ούτε οικονομικά, αλλά ούτε από οποιαδήποτε άλλη άποψη εφικτό», αναφέρεται.

Σε σχέση με το θέμα της αποζημίωσης των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει και τονίζει πως το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων προς τους 525 υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών και τους 65 πιλότους που έχουν πλεονάσει κατά το 2015, περιλαμβανομένων των πληρωμών από Ταμεία Προνοίας και το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, ανέρχεται στα €68.23 εκ.

Έχει, επίσης, αποφασιστεί η καταβολή επιπρόσθετης αποζημίωσης στους υπαλλήλους που είχαν αποχωρήσει κατά την περίοδο 2012-2014, ούτως ώστε, να τύχουν και αυτοί του ίδιου χειρισμού με τους υπαλλήλους που έχουν πλεονάσει κατά το 2015.

Όπως αναφέρεται, μέχρι σήμερα έχει ήδη καταβληθεί ποσό €35 εκ. περίπου.

Για τη συμπλήρωση των πιο πάνω αποζημιώσεων, το κράτος έχει αποφασίσει να διαθέσει ποσό που ανέρχεται στα €14.9 εκ. Σημειώνεται ότι μέχρι την περασμένη βδομάδα, διεξάγονταν επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων, για τη ρύθμιση του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων προς όφελος των δικαιούχων.

Το Γενικό Λογιστήριο, σημειώνει επίσης το ΥΠΟΙΚ, βρίσκεται στην τελική φάση των διαδικασιών, αλλά και του ελέγχου που είναι απαραίτητος για την πληρωμή αυτού του ποσού. Την ερχόμενη βδομάδα θα κληθούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, για να διεκπεραιωθεί το έμβασμα, και στόχος είναι όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.