Υπνώττει η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής;

Συνήλθε στην πρώτη συνεδρία μετά το καλοκαίρι, η κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εν μέσω εξέλιξης μια ανθρωπιστικής κρίσης.

Αντί να αναβάλουν τη συζήτηση στην προγραμματισμένη ατζέντα και να μεταβούν αυτοπροσώπως τα μέλη της επιτροπής, στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες από τη Συρία, προτίμησαν την ασφάλεια του κλιματιστικού, για να κάνουν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και αφορούσε την ποινή της κοινοτικής εργασίας έναντι φυλάκισης.

Ούτε και γι αυτό το θέμα έγινε ουσιαστική συζήτηση αφού η εισηγήτρια του θέματος Αναπληρώτρια διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους, δεν παρέστη στη συνεδρία για να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας του ζητήματος. Ουσιαστικά έγινε μια κουβέντα του καφενέ, αφού πρέπει να προηγηθεί πολιτική απόφαση για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να τιμωρούνται οι αδικοπραγούντες με κοινοτική εργασία, χωρίς να στιγματίζονται.

Όπως και να’ χει κύριε Σοφοκλή Φυττή μου, που είσαι ο πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, επειδή ποτέ δεν είναι αργά, πάρε εσύ και ο κύριος Πανίκος Σταυριανός, τις γυναίκες βουλευτές που σας ομορφαίνουν την επιτροπή και μεταβείτε στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων από τη Συρία. Αν προλάβετε δηλαδή, επειδή κι εκείνοι μας πήραν χαμπάρι και δεν θέλουν επουδενί, να μείνουν στην Κύπρο. Οι συνθήκες φιλοξενίας είναι κάπως ακατάλληλες.

Εδώ σας θέλω να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να ενισχύσετε το έργο των υπολοίπων φορέων, με εισηγήσεις και ουσιαστικές ενέργειες.

Μια τόσο σημαντική επιτροπή, την οποία πρεσβεύετε, αναδείξετε την όπως της αρμόζει και μην εγγράφετε θέματα μόνο για να γεμίζουν οι ατζέντες.

Τα προβλήματα και τα περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αμέτρητα και μπορείτε να γίνετε πρωταγωνιστές στην επίλυση τους και όχι μόνο ακροατές.

Χάρυβδη