Υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ο Συλλούρης

Υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που ενδεχόμενα να περιλαμβάνονται στην κυπριακή λίστα Λαγκάρντ τάσσεται ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως φαίνεται ότι διαψεύδεται αυτό που είχαμε ακούσει τις τελευταίες μέρες ότι επίκειται να ανακριθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, και διερωτήθηκε “πότε επιτέλους θα δείξουμε αποφασιστικότητα, ικανότητα και αποτελεσματικότητα στο θέμα της απόδοσης δικαιοσύνης”.

Ο κ. Συλλούρης χαρακτήρισε πολύ θετικό το ότι οι κυπριακές Αρχές εξασφάλισαν την κυπριακή λίστα Λαγκάρντ. “Ηταν πολλές οι επιστολές που έστειλε η Επιτροπή Θεσμών για τη λίστα Λαγκάρντ. Έχω θέσει ζήτημα σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και θεωρώ ότι ήλθε η ώρα να δοθεί δημοσιότητα τουλάχιστον για τα πρόσωπα που είναι πολιτικά εκτεθειμένα”, είπε ο κ. Συλλούρης.

“Δεν με ενδιαφέρει ο α ή β ξένος ή Ρώσος ή εταιρεία αν πλήρωσε τη φορολογία ή όχι. Αυτό είναι σημαντικό, δευτερευούσης σημασίας. Πρωτευούσης σημασίας είναι τα πολιτικά πρόσωπα και τα συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα άτομα να τα δούμε με διαφάνεια, να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα, και σε αυτό θα επιμένω”, είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στη λίστα αυτή. “Αν δεν υπάρχουν ούτε σε αυτή τη λίστα, θα εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά και μεγαλύτερη ανησυχία και απογοήτευση ότι πρέπει να ψάξουμε κάπου αλλού”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ