Επτά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά από την πυρκαγιά στο διαμέρισμα – ψάχνουν τα αίτια

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν επτά ένοικοι της πολυκατοικίας, σε διαμέρισμα της οποίας ξέσπασε πυρκαγιά στις 8.10 το πρωί.  Η φωτιά κατασβέστηκε από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν επί τόπου και τώρα διενεργούνται έρευνες για να εντοπιστούν τα αίτια. Είχε άγιο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Ξύπνησε από τους καπνούς και τις φωνές και το εγκατέλειψε την υστάτη.

diamerisma2

Παρά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η οποία ανταποκρίθηκε με έξι πυροσβεστικά οχήματα, η φωτιά που ξεκίνησε από διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Νίκου Παττίχη, επεκτάθηκε αστραπιαία σ’ ολόκληρη την πολυκατοικία.  Έντρομοι οι ένοικοι έπιασαν τους δρόμους για να γλυτώσουν, κάποιοι ωστόσο δεν γλύτωσαν τα αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυκνών καπνών που έπνιξαν το κτίριο. Επτά πρόσωπα εκ των οποίων και ένα βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού.

diamerisma

 

Όπως δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεμεσού Γιώργος Δημητρίου, λήφθηκε πληροφορία η ώρα 8 και 16 ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο δεύτερο όροφο.

«Αμέσως ανταποκρίθηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες ενώ κλήθηκαν στο μέρος η αστυνομία και ασθενοφόρα» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Δημητρίου, “με την έγκαιρη επέμβαση, κατασβέστηκε η πυρκαγιά ενώ έγιναν 7 διασώσεις από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και αποφύγαμε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε άλλα διαμερίσματα.”

Ανέφερε ακόμα ότι κάποιοι «εγκλωβίστηκαν στους πιο πάνω ορόφους και ορισμένα άτομα είχαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού». Τα αίτια της πυρκαγιάς ακόμη διερευνώνται.

diamer1