Ληστεία σε χρυσοχοείο στη Λεμεσό – Ένας ο δράστης – Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Άγνωστο αριθμό κοσμημάτων απέσπασε κουκουλοφόρος, ο οποίος λήστεψε το πρωί χρυσοχοείο στη Λεμεσό και εξαφανίστηκε. Επιτέθηκε στην 70χρονη ιδιοκτήτρια ο δράστης την οποία απείλησε ότι θα σκοτώσει. 

Η ληστεία στο μικρό χρυσοχοείο που βρίσκεται στην οδό Λεοντίου, διαπράχθηκε στις 9:35, με το ληστή να αιφνιδιάζει την 70χρονη ιδιοκτήτρια.  Αφού εισήλθε εντός του καταστήματος, ο δράστης που εκτιμάται ότι είναι Κύπριος, την έσπρωξε και την απείλησε να τη σκοτώσει.  Στη συνέχεια έσπασε τη κεντρική βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου και άρπαξε μικρό αριθμό κοσμημάτων.

Ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ στη σκηνή κλήθηκε αστυνομική δύναμη, η οποία άρχισε έρευνες και ανακρίσεις για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Σοκαρισμένη η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια ανέφερε στους ανακριτές πως ο κουκουλοφόρος ληστής της φώναξε με κυπριακή προφορά να μην φωνάξει και ότι κατά τη φυγή του, αρκετά από τα κοσμήματα που απέσπασε του είχαν πέσει στο πάτωμα του καταστήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αξία των κοσμημάτων που πήρε μαζί του ο ληστής.  Το κατάστημα δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού ή κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έτσι οι ανακριτές επιχειρούν σύλληψη το δράστη μέσω της περιγραφής που έδωσε στην αστυνομία η 70χρονη αλλά και μέσω ανακρίσεων αρκετών προσώπων που έχουν απασχολήσει την αστυνομία με παρόμοια αδικήματα.