Τσίπρας προς Ζωή: «Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, ενώ είσαι απλά μια λάθος επιλογή»

Σε πολιτική βεντέτα μετατρέπεται τελικά η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς συνεχίζεται σήμερα -για δεύτερη ημέρα- ο ανελέητος «πόλεμος» δηλώσεων, με λόγια «βαριά» και απίστευτους χαρακτηρισμούς.

Ο πρωθυπουργός είναι προφανώς εκνευρισμένος και δεν μπορεί να το κρύψει, εφαρμόζοντας τον… θλιβερό «νόμο» της ανταπόδοσης, που ισχύει στη Κρήτη και στη Μάνη. Ο Αλέξης Τσίπρας «ξέσπασε» με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε νωρίτερα ασκήσει εκ νέου  κριτική προς τον πρωθυπουργό.

Η απάντηση

Η απάντηση-Τσίπρα ήρθε διαμέσου διαρροών, με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να τονίζουν: «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή». Ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν νωρίτερα ότι η κ. Κωσταντοπούλου «επιχειρεί τον μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να εκφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση», ενώ επισήμαιναν ότι θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η αφορμή

Αφορμή για το νέο γύρο της σκληρής αντιπαράθεσης στάθηκαν οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία «υποδέχθηκε» στο γραφείο σήμερα τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η διαδικασία διερευνητικών εντολών άρχισε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί «στα μουλωχτά», μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας. Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως οχληρό» το ότι «για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Τα πρώτα «καρφιά»

Η κόντρα, που γίνεται πλέον με σκληρούς χαρακτηρισμούς, έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε στις 26 Ιανουαρίου και να παραιτηθεί.

Η ανταλλαγή όμως βαρύτατων κατηγοριών και αιχμηρών υπαινιγμών ήταν ιδιαίτερα αισθητή από χθες. Με δηλητηριώδη «καρφιά» η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επισημάνει τις πράξεις και παραλείψεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «με μιας» διέλυσε κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες έχουν «βαθιά περιφρόνηση για το Σύνταγμα».

Πηγή:crashonline