Τσίπρας: Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία ως κόρη οφθαλμού

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην ελληνική στρατιωτική ηγεσία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είπε ότι “τούτες τις ημέρες οφείλουμε να σεβαστούμε μια δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις και να διαφυλάξουμε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής, ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία”.

Την επόμενη ημέρα όλοι, σημείωσε, θα είμαστε ένα, στην προσπάθειά μας η χώρα μας να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό αυτή την οικονομική κρίση και βεβαίως, να την ξεπεράσει με τη δυνατότητα να μπορέσει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του λαού μας, αλλά και την εθνική μας κυριαρχία.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως η διατήρηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, σημειώνοντας πως “η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια δυσκολία, η δυσκολία αυτή θα είναι πρόσκαιρη”.

Ανέφερε ότι πυλώνας σταθερότητας και διασφάλισης της εθνικής ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και η ενότητα και προσήλωση στο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν την πατρίδα μας.

“Η πολιτεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, που θα τις ξεπεράσουμε με πίστη στο στόχο μας και με ενότητα, δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσο περνάει από το χέρι μας, και εγώ προσωπικά, αλλά και ο Υπουργός Άμυνας, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μειώσεις, μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες μέσα στον κοινωνικό ιστό και κυρίως μειώσεις στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή οικονομική δυσκολία, οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον πυρήνα της κυριαρχίας μας.

Θα αποφασίζουμε εμείς, συνέχισε, πώς θα διανέμουμε τους πόρους, θα αποφασίζουμε εμείς πού θα κάνουμε περικοπές, θα αποφασίζουμε εμείς για το αν και το πώς, τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρούμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελεί προϋπόθεση για την εθνική μας κυριαρχία.

“Διαβεβαίωσα την ηγεσία του στρατεύματος ότι η χώρα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού. Υπάρχουν, όμως, δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, για να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα γεωπολιτική δυναμική”, συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ