Τρόμος στη Σάμο: Πιλότος έχασε τον έλεγχο αεροσκάφους και έπεσε σε χαντάκι(pics)

Ένα μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Piper 23-250 με επιβάτες 3 άτομα (2 άντρες και 1 γυναίκα) από το Ισραήλ την ώρα που τροχοδρομούσε για απογείωση, για άγνωστο λόγο ο ένας από τους κυβερνήτες έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και μετά από μια ανεξέλεγκτη πορεία, έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι δίπλα από τον αεροδιάδρομο!

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο, με Πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο αλλά και ασθενοφόρο για την παροχή βοήθειας. Ευτυχώς και παρόλο που οι ζημιές που έπαθε το αεροσκάφος ήταν αρκετές (καταστράφηκαν οι έλικες, τα φτερά, αλλά και το μπροστινό του τμήμα) όλοι βγήκαν σώοι και χωρίς γρατζουνιά!

Λίγο νωρίτερα άλλα 5 παρόμοια αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει με Ισραηλίτες επιβάτες για το Ισραήλ και πιθανότατα (κάτι που δεν έχει διασταυρωθεί) ήταν μέλη αερολέσχης. Η διοίκηση του αεροδρομίου της Σάμου προσπάθησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό το συμβάν και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Ειδικό συνεργείο απομάκρυνε από το σημείο το κατεστραμένο αεροσκάφος και πλέον αναμένεται να μεταφερθεί στην Αμερική αφού εκεί είναι και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιλότος του ίδιου αεροσκάφους, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Herzliya έκανε ένα απότομο φρενάρισμα με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος καπνός στα ελαστικά και στη συνέχεια οι κύριοι τροχοί να ανατιναχθούν! Το αεροπλάνο συνέχισε να τρέχει χωρίς ουσιαστικά τροχούς και σταμάτησε περίπου 150 μέτρα από το τέλος του διαδρόμου!

Πηγή: i-samos.gr