Τρεχάτε, έχουμε ανάπτυξη!

Αλήθεια, πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα! Ενώ βρίσκομαι σε διακοπές, χαλαρή και προσπαθώντας να αποβάλω από το σύστημά μου, ό,τι “τοξικό”, για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε ένα δύσκολο Χειμώνα, που έρχεται, ακούω την είδηση της ημέρας! Εξήλθαμε της ύφεσης!

Η ανακοίνωση έγινε από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο ,μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Τρόοδος. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πολυκατάλαβα τί ήθελε να πει ο κύριος Παπαδόπουλος, ή μάλλον ούτε και ο ίδιος φαινόταν να αντιλαμβανόταν τί ακριβώς διάβαζε!

Πάει και η ύφεση. Αυτό προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση. Και εμείς σαν παπαγαλάκια, το επαναλαμβάνουμε, μήπως και το εμπεδώσουμε.

Για να καταλάβουμε, με ένα μαγικό ραβδί, άρχισαν να επιλύονται τα προβλήματα της ανεργίας, των χιλιάδων άπορων οικογενειών, των παιδιών, που περιμένουν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να αποκτήσουν μια σχολική τσάντα και κάποια άλλα σχολικά είδη, των νέων που στέλνουν βιογραφικά δεξιά και αριστερά για να βρουν μια δουλειά, ό,τι να ‘ναι και εγώ φεύγοντας από την υπεραγορά, είδα και πάλι μπροστά μου, εκείνο το τεράστιο κουτί με την επιγραφή, “Κοινωνικό παντοπωλείο”!

Στο μυαλό μου τώρα, κυκλοφορούν δύο πιθανά σενάρια. Ή προσπαθούν να μας δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις, ή εκεί ψηλά στο Τρόοδος, όπου συνεδρίασε το Υπουργικό, είναι αραιό το οξυγόνο και τους δημιούργησε παραισθήσεις!

 Πυθία