Τρελά κέρδη στο Δήμο Αγίας Νάπας απο διαχείριση ομπρελών και κρεβατιών

Μέχρι και πέρσι τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις περισσότερες παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας παραχωρούνταν σε ιδιώτες έναντι ανταλλάγματος για σκοπούς εκμετάλλευσης.

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, αντιπαραθέσεων και δικαστικών διαδικασιών ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος με το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν όπως αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση ομπρελών και κρεβατιών στις παραλίες της Αγίας Νάπας. Τα έβαλε με όλους ο Δήμαρχος και φαίνεται ότι δικαιώθηκε και ότι βγήκε νικήτρια η…Αγία Νάπα.

Μόνο τον Απρίλιο και τις πρώτες μέρες Μαΐου του 2015 ο Δήμος Αγίας Νάπας είχε αυξημένα έσοδα περίπου €160.000 από την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, μια αύξηση που υπολογίζεται γύρο στο 450%!!

Όλα έγιναν σε χρόνο ρεκορ, αφού ο Δήμος Αγίας Νάπας μόλις ανέλαβε τις παραλίες, προκήρυξε άμεσα προσφορές για αγορά ομπρελών και κρεβατιών θαλάσσης, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλές τιμές και ψηλές ποιότητες.

Έσοδα που θα υπερβούν τα €3.000.000!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Καρούσο, μας ανέφερε ότι ενώ μέχρι τώρα εισέπραττε ο Δήμος περί τις €700.000 ετησίως από την εκμίσθωση των «πόστων» αυτών σε ιδιώτες, φέτος που ανέλαβε ο Δήμος τη διαχείρισή τους, τα έσοδα του Δήμου υπολογίζονται να ξεπεράσουν τα €3.000.000!!

ayia-napa

Η θεαματική αυτή αύξηση έχει φέρει χαμόγελα σε όλους ανεξαιρέτως στην Αγία Νάπα, αφού θα δουν να γίνονται έργα με αυτά τα χρήματα για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης. Πέραν των προγραμματιζόμενων έργων, ο Δήμαρχος ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μελετά και τρόπους ώστε τα κέρδη αυτά να «επιστραφούν» στους δημότες είτε με μειωμένες φορολογίες, είτε με προώθηση μεθόδων ανακύκλωσης.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον νεαρό Δήμαρχο ο οποίος είναι περίπου 36 ετών, ο οποίος δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος και προχώρησε στην ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης των παραλιών και τελικά δικαιώθηκε.