Τρείς συλλήψεις για το “πάρτι εκατομμύριων” στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας – Αναμένονται ακόμα δυο

Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα μας ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας και  αφού αξιολόγησε τα μέχρι τώρα στοιχεία και μαρτυρίες που συνέλεξαν οι ανακριτές στη διάρκεια των ερευνών τους, σήμερα το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων.

Με δικαστικά εντάλματα, συνέλαβαν τον Γιάννη Δημητρίου 35 ετών, τον Κώστα Παύλου γραμματέα της ΣΠΕ 56 ετών, και τον Γιώργο Αριστοτέλους 44 ετών.

Οι τρεις ανακρίνονται ενώ καταζητούνται άλλα δυο άτομα, ο ιδιοκτήτης εργοληπτικής εταιρείας και ο διευθυντής της.

Οι δύο σύμφωνα με τις Αρχές, έλαβαν για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας, συνολικά 19 δάνεια ύψους 9.5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη βοήθεια των τριών συλληφθέντων οι οποίοι φαίνεται να λάμβαναν για τις υπηρεσίες και τη βοήθεια που παρείχαν, σημαντικά χρηματικά ποσά.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν υποθέσεις προβληματικών δανείων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια που φαίνεται να δόθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις ή με εκτιμήσεις μηδαμινής αξίας ή αξίας που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.