Τρία μετάλλια για την Κύπρο στο σκητ γυναικών και εφήβων σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση

Αργυρό μετάλλιο η εθνική γυναικών και δυο χάλκινα από την Άντρη Ελευθερίου και τον Νικόλα Βασιλείου. Για τρίτη φορά η Άντρη Ελευθερίου «άγγιξε» την Ολυμπιακή κάρτα.

Άλλα τρία μετάλλια σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση, χάρισε στην Κύπρο η κυπριακή σκοποβολή και ειδικότερα το αγώνισμα του σκητ! Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής που διεξάγονται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, οι διεθνείς σκοπευτές και σκοπεύτριές μας στο σκητ εξασφάλισαν ένα αργυρό και δυο χάλκινα μετάλλια. Η εθνική ομάδα του σκητ γυναικών, με τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο με 210/225, έναντι 214/225 της ομάδας της Σλοβακίας που πήρε την πρώτη θέση και 209/225 της Μεγάλης Βρετανίας που τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Στην ατομική κατάταξη του σκητ, οι δυο από τις τρεις διεθνείς μας (Άντρη Ελευθερίου με 73/75 και Παναγιώτα Ανδρέου με 72/75) πέρασαν στον ημιτελικό, όπου με 14/16 η Άντρη αγωνίστηκε για μια θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα είχε εξασφαλισμένη και την «κάρτα» για το Ρίο, όμως έχασε στο σιουτ – οφ από τη Γερμανίδα Κριστίν Βένζελ η οποία τελικά εξασφάλισε το χρυσό και την «κάρτα». Ενώ η Σλοβάκα Ντάνκα Μπαρτέκοβα που πέρασε απευθείας στον μεγάλο τελικό είχε ήδη εξασφαλισμένη την Ολυμπιακή πρόκριση και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.

Για την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο είχαμε τον «Κυπριακό εμφύλιο» μεταξύ της Άντρης και της Παναγιώτας για να κερδίσει τελικά η πρώτη με 14/16 έναντι 11/16 της Παναγιώτας.

Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την Κύπρο εξασφάλισε ο έφηβος πρωταθλητής μας Νικόλας Βασιλείου, με 121/125 στον προκριματικό, 15/16 στον ημιτελικό και 13/16 στον μικρό τελικό.

Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες συνεχίζονται με το διπλό τραπ ανδρών, θα ακολουθήσει με το τραπ νεανίδων και γυναικών και θα ολοκληρωθούν με το τραπ ανδρών και εφήβων.