Το El clasico είναι το πιο ακριβό ντέρμπι του κόσμου – Χρυσοπληρώνουν για ένα εισιτήριο!

Είναι το απόλυτο ντέρμπι της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Η αυτοκρατορία της Μπαρτσελόνα από το 2008 και έπειτα με το total football απέναντι στη διαρκή λάμψη των αστέρων της Ρεάλ Μαδρίτης, εκτοξεύει τη μέση τιμή του εισιτηρίου για μια ακόμη χρονιά στα 600 ευρώ.

Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα φιλοξενήσει το «Clasico» και η μέση τιμή εισιτηρίου διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στα 600 ευρώ. Πρόκειται για τιμή μεταπώλησης, αφού διαθέσιμα εισιτήρια δεν υπάρχουν από τον Αύγουστο και είναι υψηλότερη από το κόστος εισιτηρίου διαρκείας στα περισσότερα γήπεδα στης La Liga.

Αλλά θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Σύμφωνα με την έκθεση της ιστοσελίδας Ticketbis, τα παιχνίδια στο Camp Nou είναι συνήθως πιο ακριβά 100 ευρώ, σύμφωνα με τις μέσες τιμές που καταβάλλονται απευθείας στο διαδίκτυο για να δει κάποιος το Calsico τα τελευταία χρόνια. Το ρεκόρ έχει ένας αγοραστής από την Αργεντινή κατά την τελευταία συνάντηση της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Μάρτιο, όπου πλήρωσε 2.951 ευρώ για ένα εισιτήριο.

Η Ticketbis είναι μια εταιρεία που επιτρέπει την πώληση των εισιτηρίων σε αθλητικές εκδηλώσεις. Με παρουσία σε 40 χώρες, είχε κύκλο εργασιών 102 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2010 και 2014. Η δραστηριότητά της βασίζεται στην είσπραξη των τελών: 10% από τον πωλητή και 15% από τον αγοραστή.