Το Charlie Hebdo προκαλεί με τα σκίτσα του για τον μικρό Αϊλάν (φωτος)

Την ώρα που είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την τραγική εικόνα του νεκρού 3χρονου Αϊλάν… το νέο τεύχος του Charlie Hebdo κυκλοφορεί με δύο του σκίτσα, προκαλώντας οργή στα social media.

Οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ο μικρός Αϊλάν παίρνει θέση σε δύο αμφιλεγόμενα σκίτσα.

Το μικρό προσφυγόπουλο βρίσκεται νεκρό στην παραλία και δίπλα του έχει μια πινακίδα από γνωστή αλυσίδα fast food, με τον κλόουν του να προσφέρει «δύο παιδικά γεύματα στην τιμή του ενός». Στη λεζάντα γράφει: «Τόσο κοντά στο στόχο του».

charlie4charlie3  charlie2

Σε άλλο σκίτσο του περιοδικού απεικονίζεται και πάλι το πνιγμένο αγοράκι έχοντας αυτή τη φορά δίπλα του τον Ιησού, ο οποίος περπατά στο νερό. Αυτή τη φορά η λεζάντα, που το συνοδεύει, σημειώνει: «Οι Χριστιανοί περπατούν επάνω στο νερό… Οι Μουσουλμάνοι όχι».

Τα σκίτσα προκάλεσαν «θύελλα» επικρίσεων με ορισμένους να κάνουν λόγο για προσβολή και ρατσισμό, ενώ κάποιοι άλλοι τονίζουν πως απλά αποτυπώνει τον χειρισμό της Δύσης απέναντι στην προσφυγική κρίση.

«Το Charlie Hebdo είναι το απόλυτο απόβρασμα της γης»

«Κυρίες και κύριοι το Charlie Hebdo. Γι’ αυτό δεν ήμουν και δεν θα είμαι ποτέ Charlie. Πώς μπορείτε να κοροϊδεύετε ένα φτωχό παιδί;»

«Αηδιαστικές οι εικόνες που δημοσίευσε πρόσφατα το Charlie Hebdo χλευάζοντας τον θάνατο του νεαρού Σύρου πρόσφυγα Αϊλάν Κουρντί».

charlie1